Brug firmaets varebil

PrintMailRate-it
​Dagsbeviser til gulpladebiler har vist sig at være en kæmpe succes. I 2021 udstedte motorstyrelsen cirka 117.000 dagsbeviser, som giver ret til at benytte firmaets varebil til private formål uden risiko for beskatning eller krav om at tilbagebetale købsmomsen.

brug-firmaets-varebil.jpg

Udgivet den 18. december 2023


Et dagsbevis giver dig tilladelse til privat kørsel i en gulpladebil med en totalvægt op til fire tons. Vær opmærksom på, at du skal have den registrerede ejers eller brugers tilladelse til at købe dagsbeviset til virksomhedens gulpladebil. Du kan ikke købe dagsbevis til trailere, påhængsvogne eller køretøjer, der er fritaget for afgift.


Mulighederne for at benytte et dagsbevis er mangfoldige, eksempelvis:

  • at hente møbler i et varehus eller flytte privat indbo
  • at køre på genbrugsstationen
  • at tage en tur på stranden
  • at pakke kufferten og tage en to-ugers ferie til Italien med campingvogn.

Prisen for et dagsbevis for en varebil med en totalvægt på tre tons eller mindre er 225 kroner, mens et dagsbevis for en varebil med en totalvægt mellem tre og fire tons koster 185 kroner. Du kan købe dagsbeviset af Motorstyrelsen, eksempelvis via din mobiltelefon. Derved kan du have beviset i hænde på din mobil inden for fem minutter. Dagsbeviset er ikke personligt, men er knyttet op på varebilens nummerplade. Der er altså ikke noget i vejen for, at din søn eller din ægtefælle kan sidde bag rattet, medens du bliver hjemme i sofaen.

 

Højst 20 dagsbeviser årligt

Du kan højst købe 20 dagsbeviser til hver enkelt varebil inden for et kalenderår. Hvis du har rådighed over to varebiler, kan du altså købe op til 40 dagsbeviser om året. Det gælder også, hvis du skifter den gamle varebil ud med en ny varebil, hvorved du får mulighed for at benytte op til 60 dagsbeviser. Du skal købe dagsbeviset mindst fem minutter, før du begynder at køre privat, og du skal medbringe dagsbeviset i varebilen, så du er i stand til at fremvise det, hvis du løber ind i et kontroltjek fra politi eller skattemyndigheder. Det kan også ske ved, at du medbringer din mobiltelefon, hvor du har uploadet beviset. Du behøver altså ikke nødvendigvis at printe en kvittering ud i papirform, hvis du via en mobiltelefon eller en tablet kan fremvise dagsbeviset.


Gælder et døgn

Når du først har købt dagsbeviset, er det ikke muligt at få refunderet pengene eller flytte beviset til andre dage, selvom du ikke har brugt varebilen privat den pågældende dag. Du skal være meget opmærksom på, at dagsbeviset ikke strækker sig over 24 timer, men gælder et døgn fra kl. 00.00 til kl. 23.59. Hvis du eksempelvis køber et dagsbevis fredag eftermiddag kl. 17.00, skal du være opmærksom på, at dagsbeviset kun gælder frem til fredag aften klokken 23.59.

Kontakt

Contact Person Picture

Kathrine Glümer, Head of BPO

+45 70 2000 74

Send forespørgsel

Contact Person Picture

Daniel Holm-Petersen, BPO Manager

+45 70 2000 74

Send forespørgsel

Deutschland Weltweit Search Menu